Browsing NTNU Open by Author "Langfoss, Kari Helgetun"
Now showing items 1-16 of 16
-
Effekt av ulike syrningsbetingelser på tørrstoffanriket yoghurt med hensyn på synerese
Aresvik, Gjertrud; Haavik, Andreas Hetland (Bachelor thesis, 2022)Abstract will be available on 2025-06-01 -
Fish Protein Hydrolysates - two case studies of potential for utilization of rest raw material as food ingredients in Norway and India
Larsen, Frida Holm (Master thesis, 2019)Med en økende verdensbefolkning øker behovet for å redusere matsvinn og bedre utnyttelse av tilgjengelige ressurser. Marint restråstoff inneholder verdifulle næringsstoffer, og interessen for bruk av disse som ingredienser ... -
Hemming av smørsyregjæring i økologisk hvitost ved bruk av hemmekultur, alene eller i kombinasjon med salt
Elvestad, Berit; Holm, Ludvig Holthe; Bjørnsvik, Stine Sundseth (Bachelor thesis, 2020)Bakgrunnen for bacheloroppgaven var å hemme smørsyregjæring i økologisk hvitost uten å påvirke ostens smak, modning og konsistens gjennom å benytte hemmekultur, alene eller i kombinasjon med salt. En god del av arbeidet ... -
HVORDAN ØKE HOLDBARHETSTIDEN FOR MYK MOZZARELLA UTEN AT DET GÅR PÅ BEKOSTNING AV OSTENS SENSORISKE OG MIKROBIOLOGISKE KVALITET?
Fossen, Siv Marie; Furberg, Solveig Alvilde Drøpping (Bachelor thesis, 2023)Hovedmålet med denne oppgaven var å undersøke om holdbarheten på mozzarella kunne forlenges ved å oppbevare den i ulike kombinasjoner av oppbevaringsvæske og pakkemetode. I denne oppgaven ble det utført sensoriske-, ... -
Kan digital samhandling mellom studenteksperter i praksis stimulere til refleksjon, diskusjon og kritisk tenkning?
Langfoss, Kari Helgetun; Mehli, Lisbeth; Jakobsen, Anita Nordeng (Journal article; Peer reviewed, 2023)Arbeidslivspraksis som en integrert del av høyere utdanning kan styrke kandidatenes kvalifikasjoner for arbeidslivet. Praksisbedrifter aktuelle i denne studien er produksjonsbedrifter, forskningsinstitusjoner, laboratorium ... -
Kunnskapsformidling, sammenlikning og beskrivelse av faste regionale oster samt undersøkelse av produktinformasjons påvirkning på aksept.
Vemmestad, Malin Eline; Berner, Julia Emilie Prent (Bachelor thesis, 2023)Oste-VM arrangeres i Trondheim Spektrum 26.-28. oktober, og i den sammenheng er det ønskelig å skape engasjement og interesse rundt arrangementet og lokalproduserte oster fra regionen Midt-Norge. Dette ble forsøkt oppnådd ... -
Lipid quality and utilization of rest raw material from fish processing - Based on the study of two cases: Norwegian herring and Indian surimi
Brustad, Kristin (Master thesis, 2019)Verdens befolkning er i stadig vekst som innebærer et økende behov for mer mat. Årlig skapes det tonnevis av marint restråstoff, og ved en optimal utnyttelse av disse ressursene vil det skapes verdi fremfor avfall. I Norge ... -
Muggflora på Grotteost
Lindstad, Agnete J.; Finne Kure, Cathrine; Mehli, Lisbeth; Langfoss, Kari Helgetun (Journal article, 2021) -
Mycoflora of artisanal cave cheese
Lindstad, Agnete J. (Master thesis, 2021) -
Påvirkning av Geotrichum candidum på karakteristikk i Camembert
Envik, Kristian Berg; Valsø, Håkon Berg; Hernes, Morten Eidem (Bachelor thesis, 2021)Bakgrunnen for denne oppgaven var å svare på problemstillingen: «Hvilken effekt har tilsetning av melkesoppen Geotrichum candidum i kombinasjon med Penicillium candidum på utviklingen av mugglaget, samt sensoriske egenskaper ... -
Produksjon av Camembert med CO2-behandlet ystemelk
Cemalovic, Aida; Kord, Solmaz Hosseinali; Rygh, Mari Westbye (Bachelor thesis, 2019)Bakgrunnen for bacheloroppgaven var å se på muligheten for reduksjon av formodningstid ved tilsats av CO2 i ystemelka til Camembertproduksjon. Det ble ystet Camembert tre ganger over tre uker, hvorav første og tredje ... -
“Smart Yoghurt” – Combining innovative technologies towards more efficient yoghurt manufacturing
Varhaug, Mari (Master thesis, 2020)Tradisjonell varmebehandling (>80 °C, inntil 30 min) kan påvirke de ernæringsmessige og organoleptiske egenskapene til meieriprodukter negativt, og påvirker også industriens øko-fotavtrykk. Teknologier som ikke tar i bruk ... -
Utnyttelse av marine peptider Med fokus på ACE-hemmende effekt
Aakre, Sara (Master thesis, 2019)Å sikre god kvalitet på råstoff til konsum innenfor alle deler av verdikjeden, fra hav til marked kan være en utfordring. Økt fokus og kunnskap om kvalitetsvurdering, håndtering, produksjon og anvendelse av marint råstoff ... -
Vakuumfrysetørking av mysekonsentrat
Bøe, Jeanette Ness; Rotvik, Lise Mari Singstad; Østensen, Ola (Bachelor thesis, 2019)Hovedmålet for denne bacheloroppgaven var å sammenligne frysetørket og spraytørket WPC80 for å se om de ulike tørkemetodene ga produkter med ulike egenskaper. I tillegg ble det forsøkt å produsere WPC80 av myse i liten ... -
Vekst av Listeria innocua i fast, kittmodnet ost. En undersøkelse av vekst og overlevelse av Listeria innocua i en fast, kittmodnet ost gitt dens fysiokjemiske endringer gjennom modningstiden, samt småskalaprodusenters forståelse og håndtering av regelverket for tilstedeværelse av Listeria spp.
Humstad, Frida Haugdahl (Master thesis, 2020)Hovedmålet med oppgaven er å etablere kunnskap om småskalaprodusert fast, kittmodnet ost «Tilsiter-type» sett i forhold til aktuelt regelverk og forskrifter, og undersøke om dens fysiokjemiske endringer gjennom modningstiden ... -
Økologisk hvitost tilsatt salt under etterrøring for å hemme Clostridium tyrobutyricum
Jøndal, Guro Maria; Gjestad, Ingri (Bachelor thesis, 2020)De siste årene har fremveksten av små, lokale gårdsmeierier vært stor. Her produseres unike lokalproduserte oster, gjerne inspirert og laget etter oppskrifter fra Europa. Denne oppgaven tar for seg Gouda, en halvfast ost ...